به گزارش سینماپرس، منوچهر صهبایی، رهبر ارکستر و موسیقیشناس درباره اجرای خود در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر گفت: بخش اول برنامهای که برای اجرا در جشنوارهی بینالمللی موسیقی فجر در نظر گرفتهایم، مربوط به آهنگسازان ایرانی است. این بخش در دو قسمت اجرا خواهد شد. در قسمت اول، یک اثر به اسم سوئیت بیژن و منیژه، از استاد حسین دهلوی اجرا خواهد شد و در قسمت دوم، کنسرتوگیتار، اثری از یوآخیم رودریگز به اسم آلان خوئز را اجرا خواهیم کرد.
صهبایی با تاکید بر این نکته که سولیست کنسرتوی گیتار آقای پدرام فلسفی است، ادامه داد: سمفونی یوآخیم رودریگز به اسم آران خوئس برای ارکستر بزرگتری نوشته شده، اما آقای مهران روحانی، این اثر را برای ارکستر زهی و گیتار تنظیم کرده است. این قطعه با تنظیم آقای روحانی بسیار شنیدنی است. ما در تمرینهایمان متوجه شدهایم که اجرای این قطعه بسیار سخت است اما تنظیم آن بسیار دلپذیر و خوب انجام شده است بنابراین آن را در برنامه گنجاندیم. بد نیست بدانید اجرای رودریگز با تنظیم مهران روحانی، اولین اجرای جهانی آن است.
صهبایی تصریح کرد: قسمت دوم برنامه، یک قطعه به اسم "سمفونی روستایی" از آنتونیو ویوالدی، آهنگساز ایتالیایی خواهد بود؛ و بعد از آن سوئیت شماره سه، اثر اتوروینو که برای ارکستر زهی نوشته شده است، اجرا خواهد شد.
این رهبر ارکستر افزود: سوئیت شماره سه اتورینو بر روی تمهایی از قرون ۱۷ و ۱۸ میلادی نوشته شده است. این آثار، برای ساز لوک ساخته شده بودهاند و ساز لوت هم بسیار شبیه به گیتار است. اساسا هم ما به همین دلیل برنامه را طوری برگزار خواهیم کرد که ابتدا سولیست گیتار بر صحنه حاضر شود و بعد از آن قطعاتی که بر اساس ساز لوت نوشته شده است را اجرا خواهیم کرد.
صهبایی گفت: چند برنامه دیگر هم داریم که اگر از برنامه ما استقبال کنند، آنها را هم اجرا خواهیم کرد.
این استاد بینالمللی موسیقی ضمن اشاره به رویکرد این دوره از جشنواره گفت: فکر بسیار خوبی بود که امسال یکی از تمهای جشنواره موسیقی فجر توجه به آثار آهنگسازان ایرانی باشد. من در سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۳ میلادی در اروپا مقدار بسیار زیادی از وقت و انرژیام را برای اجرای آثار سمفونیک آهنگسازان ایرانی، یعنی کسانی که برای ارکسترهای سمفونیک و فرماسیونهای ارکسترال غربیِ چند صدایی آثاری نوشته بودند، صرف کردم و آثار بسیاری از آهنگسازان ایرانی را هم در کنسرتهای مختلف اجرا کردم و هم در آلبومهای مختلف بینالمللی عرضه کردم.
مدرس کنسرواتوار شهر فیلدکرش ادامه داد: وقتی در اروپا بودم، یکی از دغدغههای من این بود که در مجامع جهانی موسیقی، به آثار آهنگسازان هموطنم توجه شود. پس طبیعتا روشن است که در کشور خودم باید بیشتر به این آثار توجه شود. در موسیقی ایران، آهنگسازانی که در سطح موسیقی جهانی آثاری نوشتهاند، از حدود ۷۰، ۸۰ سال پیش بودهاند و هنوز هم آهنگسازانی هستند که در سطح موسیقی جهانی کار میکنند. با این حال، این نقطهی قابل تاملی است که مدیریت امسال جشنواره موسیقی فجر تصمیم گرفته که بخش مهمی از جشنواره را به آثار آهنگسازان ایرانی اختصاص دهد.
سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر از تاریخ ۲۴ تا ۳۰ بهمن ماه سال جاری با دبیری دکتر شاهین فرهت در تهران برگزار میشود.
ارسال نظر